Navigatie
  • Fotos
  • Kunst en Cultuurweekend Adorp en Sauwerd
  • Oefenweekend Schiermonnikoog 2014
  • Oefenweekend Schiermonnikoog 2017
  • Optreden Laomas seizoen 2019 in Winsum
  • Optreden Molenberg 2014
  • Over Ons
  • Toneeluitje 2016
Berichten Arhief

Voor Laomas is het seizoen 2013/2014 alweer afgerond. En wat is het toch ook weer snel gegaan. Het begon natuurlijk allemaal bij de leescommissie. Boekjes lezen, totdat er een stuk gekozen was die ons allemaal wat leek. Vorig jaar hebben we van één grote herenrol twee rollen gemaakt. Dit jaar hadden we een aantal spelers die een rol in een rol moesten leren. Reinder die een notaris speelde. Een notaris die zich voordoet als Voddenboer. Het hele stuk was hij een voddenboer, maar in zijn achterhoofd moest hij de perikelen in de borg wel gadeslaan, omdat hij eigenlijk de notaris was. Arnold die maar liefst vijf rollen in een rol speelde. Hij was Wibo Meerling, maar speelde dat hij in de rol van Wibo Meerling een kpn-er speelde, of een klusjesman. Maar wat er ook gebeurde, als het er op aankwam dan was Arnold gewoon weer die stoere Wibo Meerling. En Fred en Koos die speelden dat ze agenten waren, maar zich moesten presenteren als verhuizers. De stem van een verhuizer, het loopje van een verhuizer, maar ondertussen moesten ze de Borg goed in de gaten houden, want als verhuizers, maar stiekem als agenten, konden ze zo natuurlijk van alles op het spoor komen. En Anne, die zich het hele stuk bij iedereen van de domme moest houden, maar ondertussen ook aan het publiek uit moest dragen dat hij heel goed op de hoogte was dat er meer aan de hand was met al die testamenten van Oom Ollivier.

Snapt u het nog?  Haha. Voor de spelers was het dit jaar een ingewikkeld stuk. We moesten met het repeteren echt door de regels door lezen. Want….Wie bent u nou eigenlijk. Die vraag hebben we elkaar regelmatig gesteld. We vonden het echt een uitdaging om er een mooi blijspel van te maken.

Afgelopen september hadden we ons jaarlijkse toneeluitje. We hadden dit jaar besloten om een weekend met elkaar naar Schiermonnikoog te gaan. We wilden een hoop gezelligheid combineren met het werken aan ons stuk. Zo konden we alvast een beeld krijgen van alle rollen. Wie ben je, waar wonen je vader en je moeder, heb je broers en zussen enz enz. In dit geval was dat geen overbodige luxe 😉 En Arnold/Wibo Meerling bleek een geweldige zus te hebben 😉

Inmiddels hebben we allemaal weer afscheid van onze personages genomen. De kleding is weer lekker fris gewassen en gaat terug naar waar het vandaan kwam. De attributen gaan mee naar huis of in de opslag. De leescommissie is al weer aan de slag om voor het seizoen 2014/2015 weer een prachtig stuk uit te kiezen!.

In totaal hebben ruim 1500 mensen onze voorstellingen gezien, Wij willen ons publiek enorm bedanken, dat ze met zo velen naar de voorstellingen zijn gekomen!!

Klik in de linker kolom voor de foto’s van het oefenweekend en het optreden in de Molenberg

 

Publiek bedankt!.

Leave a Reply